Мениджърът на Челси Антонио Конте скастри младока Чарли Мусонда за неговото поведение и го призова да забрави социалните медии, а да започне да работи върху подобряването на своята форма, ако иска да се превърне в звезда и важна част от отбора.

20-годишният футболист публикува съобщение в Instagram, в което изрази своето недоволство, но след това го изтри.

„Аз разговарях с него и мисля, че Чарли разбра грешката, която допусна. Вярвам, че той ще продължи да работи много здраво, за да подобрява своята форма и също така във физически аспект. Той трябва да е фокусиран върху представянето си на терена, а не в социалните мрежи. Точно това му казах“, коментира Конте.

„Моята задача е да му помогна да намери правилния път и да не се отклонява от него. Важно е да се говори с младите футболисти и да им се обаснява защо трябва да преследват целите и как точно да го правят. Аз направих точно това и вярвам, че той ме е разбрал“, добави мениджърът на Челси.

Младоци решават проблемите на Челси в халфовата линия

„Социалните медии не са най-важното нещо в неговата кариера. Той трябва да продължи да работи по този начин и съм сигурен, че ще получи достатъчно възможности. Андеас Кристенсен е добър пример за това. След две години, в които игра под наем, сега той отново е в Челси и е готов да играе във Висшата лига. Чарли съм сигурен, че ще има добри възможности за изява. Ние разполагаме само с трима играчи за позицията на номер 10 през този сезон и това е добре за него, защото неизбежно ще получи възможност за изява. Най-важното е обаче да докаже, че заслужава да бъде в Челси, а аз съм уверен, че той ще покаже точно това. Той е талантлив футбол“, каза още Антонио Конте.

Конте: Единственото решение е работа, работа и отново работа