Отборът на Челси разби Евертън с 6:0 в двубой от 33-ия кръг на Висшата лига. В рамките на 29 минути Коул Палмър отбеляза хеттрик, а в края на първата част и Нико Джаксън добави едно попадение. През второто полувреме Коул Палмър успя да вкара още един гол от дузпа, с който оформи крайния резултат.

По този начин 21-годишният англичанин изравни Ерлинг Халанд с 20 гола на върха на голмайсторската класация в английския шампионат. Голмайсторът на лондончани подобри и друго постижение - той се превърна в първия играч в историята на Челси, който вкарава в седем поредни мача от английското първенство на "Стамфорд Бридж".

Тимът, воден от Маурисио Почетино, остава на точка от осмия Уест Хем, събирайки актив от 47 пункта. "Карамелите" пък са на 16-о място с 27 точки, с две пред Лутън, който е 18-и и в зоната на изпадащите.

Gulliver/GettyImages
23 снимки

В 10-ата минута Бето пропиля страхотна възможност. Шеймъс Коулман получи в наказателното поле, след което пусна прострелно подаване, което Бето засече. Той обаче не успя да насочи топката в опразнената врата, вместо това тя прелетя над напречната греда.

Три минути след това Коул Палмър демонстрира изумителна техника и комбинира с Нико Джаксън, след което завърши с изстрел с левия си крак. Пикфорд не успя да стигне до топката в долния му десен ъгъл и така Челси поведе с 1:0.

В 16-ата минута пък Палмър изненада с пропуск на празна врата. Ситуацията приличаше на тази на Бето преди минути. Мадуеке нахлуи и подаде успоредно на голлинията, при което голмайстора за домакините върхлетя топката, но тя се удари в тялото му и не влезе в мрежата. 

Две минути по-късно той се реваншира с втори гол във вратата на "карамелите". Лондончани комбинираха отлично, Мудрик намери Нико Джаксън, който шутира, а Пикфорд спаси. След това обаче до кълбото стигна именно Коул Палмър, който с глава вкара за 2:0.

Коул Палмър оформи своя хеттрик в 29-ата минута на срещата и то след груба грешка на Джордан Пикфорд. Стражът на Евертън излезе напред и сбърка с паса си, подарявайки топката на 21-годишния английски футболист, който от дистанция прати топката във вратата на гостите с прехвърлящ удар.

В 35-ата минута Бето успя да преодолее Петрович с удар с глава, след като засече хубаво центриране. Веднага обаче последва сигнал за засада, а повторенията убедиха, че играчът на гостите бе в нередовна засада. Така голът бе отменен.

Три минути преди края на първата част Дуайт МакНийл опита нещо интересно от корнер. Изпълнението му се превърна в директен удар, но Петрович внимаваше и изби топката над напречната си греда. Последва още един ъглов удар, но не и нова опасност пред стража на домакините.

В 44-ата минута Бето отново получи пас в противниковото наказателно, но не успя да нанесе достатъчно добър удар. Неговият шут се оказа слаб и не затрудни по никакъв начин стража на Челси. Минутка по-късно Джаксън пое с гръб към вратата, успя да се завърти и да завърши с десния си крак покрай безпомощния Пикфорд. 

В продълженията на първото полувреме Амаду Онана се извиси над всички и стреля с глава при центриране от корнер, но топката мина встрани от целта. 

Шон Дайш реагира с няколко промени на почивката. В 50-ата минута Брантауйт засече центриране на далечната греда. Неговият удар с глава обаче не бе точен.

Четири минути след това Челси се впусна в контраатака, Михайло Мудрик успя да изведе Коул Палмър лице в лице със стража на гостите. Английският футболист обаче не успя да преодолее Пикфорд този път. 

В 64-ата минута Коул Палмър получи шанс да изпълни дузпа, въпреки че негови съотборници искаха да бият, все пак титулярният изпълнител взе топката и бе точен от бялата точка за 5:0.

Десет минути след това удар на Михайло Мудрик по земя попадна в средата на вратата и Пикфорд улови. В 80-ата минута пък Коул Палмър напусна игра под овациите на "Стамфорд Бридж".

В продълженията 20-годишният Алфи Гилкрист вкара, след като се появи в игра само няколко минути преди това. До гола му се стигна след пробив и удар на Бен Чилуел. Пикфорд спаси, но топката се озова в младока, който не сбърка и отбеляза за 6:0.

FT / Челси - Евертън 6:0

1:0 Коул Палмър 13'

2:0 Коул Палмър 18'

3:0 Коул Палмър 29'

4:0 Николас Джаксън 45'

5:0 Коул Палмър 64'

6:0 Алфи Гилкрист 90+1'

Съставите на двата отбора:

Челси: 28. Петрович, 27. Густо, 6. Силва, 14. Чалоба, 3. Кукурея, 25. Кайседо, 23. Галахър, 20. Палмър, 10. Мудрик, 11. Мадуеке, 15. Джаксън

Евертън: 1. Пикфорд, 19. Миколенко, 32. Брантуейт, 6. Тарковски, 23. Коулман, 18. Йънг, 37. Гарнър, 8. Онана, 7. МакНийл, 16. Дукуре, 14. Бето