Челси едва ли ще предприеме действия по евентуален трансфер на Кристиано Роналдо, след като той вече е свободен агент. „Сините“ са един от свързваните с португалеца отбори, сред които са още Спортинг Лисабон и тим от Саудитска Арабия.

През лятото Челси се интересуваше от Роналдо, като лично собственикът на „сините“ Тод Боули искаше да види португалеца на „Стамфорд Бридж“. Това обаче доведе до неразбирателство с предишния мениджър на тима Томас Тухел, който не искаше Кристиано в отбора. След това германецът беше заменен от Греъм Потър, за когото обаче също се твърди, че не е ентусиазиран от възможността да работи с петкратния носител на „Златната топка“.

Сега „The Telegraph“ съобщава, че Челси окончателно се е отказал от идеята да привлече Роналдо и да го остави във Висшата лига. По-рано стана ясно, че и бившият му клуб - Реал Мадрид, също няма желание да си връща бившата звезда.

Както е известно, договорът на нападателя бе прекратен по взаимно съгласие след скандалното му интервю с Пиърс Морган. 37-годишният футболист заяви в него, че няма „никакво уважение“ към настоящия мениджър на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг и е недоволен от начина на управление на собствениците от семейство Глейзър, които във вторник потвърдиха, че са обявили „червените дяволи“ за продажба.