В разгара на последните събития около създаването и разпада на Европейската Суперлига отборът на  Манчестър Юнайтед продължава да желае да подпише със защитника на Реал Мадрид Рафаел Варан. Смята се, че мениджърът на „червените дяволи“ Оле Гунар Солскяер е ще иска да привлече нов централен защитник през лятото, след като не успя през миналата година.

На първо място в списъка на Солскяер е Варан, на когото му остава малко повече от година от настоящия му договор в Реал. Изглежда, че преговорите за нов контракт са спрени и Юнайтед е в изгодна позиция да го привлече.

„Marca“ пише, че Варан вече се е примирил, че идва кариерата му на „Сантиаго Бернабеу“ и би приветствал трансфер във Висшата лига. Твърди се, че Варан дори вече е заявил желанието си да играе в английския елит.

Смята се, че Челси също следи ситуацията с френския национал, но Ман Юнайтед е фаворит за подписа му. „Marca“ пише още, че „червените дяволи“ се надяват да изкушат Реал с оферта от около 43 милиона британски лири, за да продадат бранителя.

Варан пропусна последните четири мача на Реал във всички турнири заради положителен тест за коронавирус. Той обаче се завърна в игра при снощната победа с 3:0 като гост на Кадис.