Европейската футболна централа (УЕФА) е готова да затвори вратичката, която позволи на Челси да разпредели своите рекордни разходи за до осем години, след като редица клубове от Висшата лига се оплакаха от действията на „сините“, твърди Daily Mail.

Миналата седмица се писа, че доста клубове от елита на Англия са останали недоволни от опита на Челси да „измами“ правилата за финансов феърплей, като използва амортизация, с която да разпредели цената на привлечения за близо 100 милиона евро Михайло Мудрик за срок от осем години.

Gulliver/GettyImages
33 снимки

Към момента уставът на ФИФА определя максимална продължителност на договора от пет години, но се допускат изключения, които Челси използва. Промяната на правилата няма да засегне скорошните трансфери на лондончани, но вероятно ще ограничи възможността им в следващите трансферни прозорци.

Огромните разходи на Челси през миналото лято и сега през януари, които достигнаха 460 млиона британски лири, счупиха досегашния рекорд, който се държеше от шампиона Манчестър Сити. „Гражданите“ похарчиха 328,1 милиона паунда през сезон 2017/2018.