На мениджъра на Челси Томас Тухел са му обещани до шест попълнения през лятото от новите собственици на клуба, които са поставили като цел „минимум“ участие класиране за Шампионската лига пред следващия сезон, в който ще се стремят да намалят разликата между Манчестър Сити и Ливърпул, твърди „The Telegraph“.

Тухел е провел срещи със съсобственика Тод Боели и ключовия персонал тази седмица, за да финализират трансферните планове на Челси, след като вече са се споразумяли за отдаването под наем на Ромелу Лукаку обратно в Интер.

Една от основните цели на лондончани на трансферния пазар ще бъде намирането на поне едени нов централен защитник след напускането на Антонио Рюдигер и Андреас Кристенсен. Едно от имената, които се споменават, е това на Матийс де Лихт от Ювентус, който няма да подпише нов договор с „биаконерите“ и е готов да премине във Висшата лига.

Жул Кунде от Севиля също е начело в списъка им, а „сините“ също така следят десният халф-бек Джонатан Клаус от Ланс.

За нападението в Челси са набелязали футболисти като Рахийм Стърлинг от Манчестър Сити, Усман Дембеле от Барселона, Ричарлисон от Евертън, както и трансферната цел на Арсенал Гариел Жезус, също от Сити.

Тухел ще разполага с около 200 милиона паунда за покукпа на играчи, въпреки че тази цифра може да бъде допълнително увеличена от продажбите на други играчи, допълва „Telegraph“.

Спортният директор Марина Грановская също напуска клуба, но се очаква лондончани да поканят напускащия Ливърпул Майкъл Едуардс на „Стамфорд Бридж“.

Остават съмнения относно бъдещето на капитана Сесар Аспиликуета, когото Тухел иска да запази в отбора, Маркос Алонсо, Тимо Вернер, Хаким Зиеш, Кристиан Пулишич и Кепа Арисабалага.