Талантът на Челси Калъм Хъдсън-Одой е заявил, че е готов да преподпише с лондонския клуб само при условие, че получи гаранции за игрово време.

18-годишният атакуващ играч изглежда близо до това да парафира за още 5 години със „сините” след зимните трансферни драми, когато Байерн Мюнхен много настояваше за подписа на младока. По същото време англичанинът не получаваше толкова шансове, колкото му се искаше и определено обмисляше офертата на германците.

 В крайна сметка мениджърът Маурицио Сари започна да го пуска по-редовно, но в края на сезона претърпя скъсване на ахилесово сухожилие, което го извади от сметките до септември. Предвид продажбата на Еден Азар в Реал Мадрид и наложеното трансферно вето за регистрация на нови играчи, преподписването с Хъдсън-Одой се явява много важно.

Това дава известно предимство на таланта при преговорите, защото той знае колко деликатно е положението на Челси. Английският национал е бил категоричен, че който и да бъде мениджър на „сините” през следващата кампания, наставникът трябва да му гарантира далеч по-голяма роля на терена. В тази връзка евентуално предложение за доста повече пари няма да има такава тежест пред футболиста.