Отборът на Челси ще осигури на мениджъра Франк Лампард 150 милиона паунда за трансфери, когато наказанието на „сините“ да не привличат играчи изтече, съобщава „The Telegraph“. Спортният арбитражен съд в Лозана (КАС) ще заседава на 20 ноември по искането за обжалване от страна на Челси на наложеното наказание за трансфери заради нарушаване на правилата при привличане на млади играчи от чужбина.

От клуба очакват да се разделят с Оливие Жиру и Педро, чийто контракти изтичат през идното лято, докато бъдещето на Уилиан и Миши Батшуай е още под въпрос. Затова от тима са подготвили списък с евентуални играчи, които да ги заместят.

Първото име в списъка на наставника е Джейдън Санчо. Играчът на Борусия Дортмунд прави страхотно впечатление откакто смени Манчестър Сити с немския тим. През този сезон той има на сметката си три попадения и пет асистенции в седем мача в Бундеслигата.

Крилото на Кристъл Палас Уилфред Заха също е попаднал в полезрението на лондончани, както и Муса Демебеле от Олимпик Лион, но той остава като резервен вариант, ако „сините“ не сполучат с някои от предишните двама.

Лампард иска да подсили и защитата на тима си и е насочил усилията си в привличането на Бен Чилуел от Лестър. „Лисиците“ обаче едва ли ще пуснат своя играч през зимата и наставникът на Челси ще трябва да се насочи към друг играч. Възможен вариант е Нейтън Аке, който е бивш играч на лондончани, а исканата цена от Борнемут за неговите услуги е около 40 милиона паунда.

Вчера Лампард коментира и очакванията си от заседанието на КАС:

„Ще съм заинтересован, защото това може да окаже влияние върху евентуалните ни планове за януари. Челси винаги ще се опитва да се подобри през трансферните прозорци, ако можем, ако ни е позволено и, ако играчите, които гледаме си заслужават да ги добавим към нашия състав“, сподели наставникът на „сините“.