Челси не възнамерява да продава испанския си нападател Алваро Мората, но от английския клуб са склонни да го продадат при оферта на стойност 65 милиона паунда, твърди „Daily Mail“.

Към момента нито един отбор не е готов да отправи подобно предложение за бившия футболист на Реал Мадрид.

Мората записа 48 мача през миналия сезон с екипа на Челси, в които отбеляза 15 гола.

Смята се, че най-сериозен интерес към него има от страна на Ювентус, както и от германските клубове Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен.

Челси привлече Мората през миналото лято от Реал Мадрид по настояването на Антонио Конте. Италианецът обаче по всичко изглежда, че няма да остане на „Стамфорд Бридж“ и ще бъде заменен от неговия сънародник Маурицио Сари, който не е ясно какви планове ще има за испанския нападател.

Мората е юноша на Реал Мадрид и през 2010 година направи дебюта си за мъжкия отбор, но не се наложи и премина в Ювентус. Той помогна на “Старата госпожа” да се класира на финал в Шампионската лига през 2015 година, отбелязвайки изравнителния решителен гол срещу Реал. Родният му клуб се възползва от опцията да откупи обратно играча и го върна на “Сантиаго Бернабеу”, но основно сядаше на пейката. И въпреки това отбеляза 20 гола във всички турнири, като едва в 17 срещи започна като титуляр.