Правителството на Португалия заяви, че властите трябва да се поучат от грешките си, след като решението да се позволи на хиляди английски футболни фенове да се забавляват по улиците на Порто след финала на Шампионската лига в събота предизвика критики от страна на някои депутати.

"Всеки ден, за съжаление, има хора, които не спазват правилата, но това не означава, че правилата са нелегитимни", каза министър-председателят Антонио Коща, признавайки, че събитието "не е минало идеално".

Gulliver/GettyImages
78 снимки

"Ясно е, че случилото се този уикенд не може да служи за пример, а трябва да служи като урок", каза премиерът и добави, че властите трябва да работят, за да предоставят повече информация на туристите за мерките, които трябва да предприемат по време на ваканциите си.

Министърът на здравеопазването на Португалия Марта Темидо пък заяви: "Сигурна съм, че в момента всички португалци знаят, че има правила, които трябва да продължим да спазваме и другите, които не ги спазват, не трябва да бъдат поощрявани".

Правителството беше подложено на критики от някои депутати за изпращане на противоречиви сигнали на фона на пандемията от КОВИД-19 преди мача, в който Челси победи Манчестър Сити с 1:0. 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.