Мениджърът на Челси Маурицио Сари направи интересно изказване, като заяви, че турнирът за Купата на Лигата в Англия е по-силен от Шампионската лига. „Сините” от Лондон продължават ожесточената борба за класиране в Топ 4 в Англия, което би им осигурило място в най-комерсиалния клубен турнир в света.

Тази вечер Челси срещат тима на Бърнли, а победа би осигурила на тима сериозно предимство пред останалите конкуренти. Лондончани също могат да намерят място в Шампионската лига догодина, ако спечелят Лига Европа.

„Висшата лига е наистина трудна. За да стигнеш до финал в турнира за Купата на Лигата трябва да играеш срещу отбори като Ливърпул, Тотнъм и накрая срещаш Манчестър Сити. По-лесно бе да стигнем финал в Шампионска лига”, коментира Маурицио Сари.

„Мисля, че много хора придават твърде много важност на Шампионската лига. Разбира се, това е важна надпревара за клубовете, но е турнир с директна елиминация. Понякога имаш нужда топката да срещне гредата и да влезе в мрежата, друг път да се отбие от нея и да не влезе, за да се класираш или да те елиминират.”

„Ясно е, че това най-важният турнир за клубовете в Европа, но това е надпревара, в която имаш нужда и от късмет”, каза още италианският специалист.