Наставникът на Челси Франк Лампард заяви, че началото на новия сезон във Висшата лига на 12 септември е твърде рано и играчите му рискуват да получат контузии предвид кратката почивка между кампаниите.

Челси ще се изправи срещу Байерн Мюнхен тази събота в среща-реванш от осминафиналите на Шампионската лига. Лондончани загубиха първия мач като гост с 0:3. Дори и да отпаднат от турнира, футболистите на Лампард ще имат малко повече от месец преди началото на новия сезон.

"Предполагам, че ще ни бъде казано кога ще започнем, но това ще зависи от мача срещу Байерн", заяви мениджърът пред британските медии.

"Не е идеално, защото независимо от изхода на мача срещу Байерн играчите трябва да имат почивка, за да бъдат на ниво за качествения продукт, какъвто е Висшата лига. Дори и в най-лошия сценарий, ние отпадаме от Шампионската лига, 12 септември е твърде рано играчите да започнат отново да играят", каза още той.

Сесар Аспиликуета, Кристиан Пулишич и Педро получиха контузии при поражението на Челси с 1:2 от Арсенал във финала за ФА Къп и Лампард се опасява, че други играчи също могат да имат подобна съдба.

"Футболистите се нуждаят от почивка. Ето защо ние имаме двама с травми. Мисля, че Висшата лига ще погледне сериозно на това", допълни Лампард.