Капитанът на Челси Сесар Аспиликуета не скри радостта и гордостта си от победата, която постигна отборът във финала на Шампионската лига. "Сините" спечелиха с 1:0 срещу Манчестър Сити в мача за трофея в Порто и така вдигнаха за втори път в историята си най-престижната купа в европейския клубен футбол.

"Сега съм много емоционален. Това бе труден сезон за нас, но ние го завършихме по най-добрия възможен начин. Успехът ни е заслужен. Искам да отлича всеки един човек в този отбор, начина, по който ни подготви треньорският щаб - всички бяха невероятни. Когато играеш за клуб като Челси, винаги гледаш към бъдещето. Сега се радваме, шампиони сме, но ще трябва да се върнем и да се борим отново за всичко. Щастлив съм, че днес успях да сложа ръце върху трофей, който ми липсваше", каза испанецът.

"Вчера казах на отбора, че съм горд от него, но искам да бъда по-горд. Невероятно е, че след девет години получих този шанс. Благодаря на съотборниците си и на всички в клуба. Преминахме тази граница и аз, разбира се, съм много щастлив", допълни Аспиликуета.

Той коментира и представянето на Н'Голо Канте, който бе избран за Играч на мача.

"Той прави всичко. Енергията, която носи, начинът, по който изнася топката. Той е специален футболист. Той спечели световната титла, Висшата лига, а сега и Шампионската лига, а е толкова скромен. Щастлив съм за него, той е огромна част от този отбор", допълни бранителят.