Мениджърът на Челси Антонио Конте без никакво намерение да се шегува заяви, че след победата с 4:0 над Карабах в Шампионската лига ще се види принуден да стартира подготовката на отбора си за дербито срещу Ливърпул още при полета към дома.

Азар: Можехме да бием с повече, готови сме за Ливърпул

„Сините” извършиха най-дългото си пътуване в Шампонската лига в понеделник следобяд, когато потеглиха за азербайжданската столица Баку заради сблъсъка с Карабах, който се игра в сряда. Лондончани пропътуваха 2500 мили, а вратарят Тибо Куртоа призна, че никой в отбора не е сверил часовниците си и всички се придържат към времето в Англия (което е с 4 часа назад), за да минимизират неприятните странични ефекти.

Челси потегля обратно към Острова в четвъртък сутрин, като в същия ден ще проведе вечерна възстановителна тренировка. Следва пълноценна такава в петък и пътуване до Ливърпул в събота.

„Гледах мача на Ливърпул срещу Севиля (3:3 – б.р.). Ливърпул изигра наистина добро първо полувреме, в което демонстрира страхотна интензивност. Както обаче всички знаем, футболът е странен. Случилото се през втората част е трудно за обяснение. Ливърпул нямаше късмет, през второто полувреме имаше положения, в които да вкара още голове.”

„Сега ние започваме да работим за мача срещу тях още в самолета. Ако трябва да сме честни, с моя щаб започнахме подготовката още преди двубоя с Карабах, тъй като не желаехме да чакаме до последния миг”, допълни Конте.