Звездата на белгийския национален отбор по футбол Еден Азар заяви, че ще бъде тъжен, ако се стигне до раздяла с помощник-треньора Тиери Анри, който е фаворит да поеме Монако. В същото време обаче футболистът на Челси изрази увереност, че голмайстор №1 на Арсенал за всички времена ще бъде наистина мениджър от топ ниво.

Монако е клубът, в който Анри стартира своята кариера като футболист именно в Монако, където по-рано днес освободиха доскорошния си наставник Леонардо Жардим след изключително слабото начало на сезона (тимът има една-единствена победа в официален мач и заема 18-о място в класирането на Лига 1).

През лятото и след 3-ото място за Белгия на Мондиал 2018 Анри изрази готовност да форсира треньорската си кариера, в която все още не е получавал ръководен пост. 41-годишният специалист беше близо да подпише с Бордо, но не успя да се разбере със собствениците на „жирондинците”.

„Анри беше фантастичен играч”, коментира Азар. „Като мениджър той няма много опит, но ще се научи. Ако той напусне белгийския отбор, ще бъдем тъжни, но също така си мисля, че за него може би е добър момент да си тръгне.”

„Той искам да стане мениджър, така че ще бъде топ мениджър, със сигурност”, добави Азар.