Звездата на Челси Педро разкри агонизиращата си мъка след пандемията от коронавирус, която го раздели със семейството му. 32-годишният испанец е в Лондон, докато неговата съпруга и децата му са в родината, където заразата придобива все по-сериозни размери. В интервю за клубния сайт, Педро заяви: „Ситуацията е много деликатна и комплексна. Разбира се, че е критично, тъй като има много болни хора, особено в Мадрид и Каталуния – това са може би най-засегнатите региони в Испания, но вирусът вече върлува из цялата страна. Родината ми е заключена напълно и семейството ми сега живее в тези мигове там”, каза Педро Родригес.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The best team!!! 👶❤😍🔝🔥 #CampNou #UCL #CFC #Barcelona

A post shared by Pedro Rodriguez Ledesma (@_pedro17_) on

„Полиция и армия са по улиците, което може би е добре, за разлика от Великобритания. Тук живеем в ситуация на хаос и криза заради вируса. Трудно е да не мога да видя децата си, родителите, приятелите и да не си до тях в тези времена. Всички сме в непрестанен контакт по телефона, докато сме под изолация. Разбира се, че искаме да сме заедно, но спазваме разпоредбите, така че не знам кога ще можем да се видим отново”, призна бившата звезда на Барселона.

Педро има фондация в Испания, която вече помага в борбата с разпространението на коронавируса в родината му. „Мисля, че цялата спортна общественост може да помогне и не говоря само за футбола. Има много спортове, в които състезателите получават солидни финанси и могат да са полезни. Всички хора могат да дарят пари, дори да е малка сума, защото много други се нжудаят. Вече много футболисти направиха дарение като Лео Меси, Кристиано Роналдо, Роберт Левандовски и други. Пеп Гуардиола също даде милион евро от футболните мениджъри, за да помогне ситуацията”, допълни испанецът.