Резервният вратар на Челси Кепа Арисабалага е много близо до трансфер в Наполи, където се очаква да бъде титуляр, съобщават италианските медии. Очаква се двата клуба да се споразумеят за преотстъпване на стража, а лондончани са готови да плащат 75% от неговата заплата. Те обаче тепърва трябва да се разберат за бонусите, като в Челси искат те да са в общ размер на 1.5 милиона евро, а от Наполи ще се опитат да ги намалят чрез агентите на футболиста, който желае да премине в италианския тим.

Възможно е да бъде включена и опция за откупуването му, която да не надвишава 20 милиона евро.

Междувременно, според италианският журналист Фабрицио Романо, в Челси вече са уредили бъдещия заместник на Кепа. Става въпрос за съотборника на Станислав Иванов в американския Чикаго Файър Габриел Слонина, за когото ще бъдат платени 15 милиона долара с включените бонуси.

Той вече е в Лондон, където ще премине медицинските прегледи, но ще се присъедини към Челси едва на 1 януари, тъй като иска да завърши сезона в МЛС с настоящия си тим. 18-годишният талант има 23 мача в първенството през тази кампания, в които е записал 10 сухи мрежи и е допуснал 28 гола.

В Наполи пък се опитват да изяснят бъдещето на вратаря си Алекс Мерет, с когото клубът се е разбрал за договор до 2027-а година. Играчът обаче изчаква да види как ще се развие ситуацията с Кепа преди да подпише въпросния контракт.