Челси ще бъде принуден да форсира продажбата на поне един свой бранител, ако иска да финализира сделката по привличането на Нейтън Аке. Бившият футболист на „сините” премина в Борнемут през 2017-а година и впечатлява с игрите си с екипа на „черешките”, а в договорката между двата тима съществува клауза от 40 милиона паунда, която ако бъде платена, то „сините” от Лондон могат да си върнат футболиста обратно на „Стамфорд Бридж”.

Лондонско дерби за португалска перла

По този начин Челси ще си върне и юноша, което е много важно при регистрирането на футболисти на Острова, но тимът от Западен Лондон ще трябва да се раздели с някой от актуалните си футболисти в отбрана, за да реализира сделката. Курт Зума, Антонио Рюдигер и Фикайо Томори изглеждат като най-често използваните в тази зона от Франк Лампард, докато по всичко личи, че ако ще се случва раздяла, то най-вероятно е да стане с Андреас Кристенсен.

Рюдигер обясни защо Хъдсън-Одой е отрязал Байерн

Италианският Милан има голям интерес към датския футболист, но „росонерите” ще трябва да направят сделка под наем, тъй като няма финансовата възможност да заплатят сума.