Бившият наставник на Манчестър Юнайтед може да се озове начело на Челси, ако настоящият мениджър на „сините” Антонио Конте бъде уволнен преди края на сезона. Вестник „Мирър” твърди, че на „Стамфорд Бридж” са готови да гласуват доверие на холандеца като временен треньор.

Промоутърът на Джошуа иска мач между... Конте и Моу

От 2016 година насам Ван Гаал не е част от английския футбол, след като бе уволнен от Юнайтед само 2 дни след спечелването на ФА Къп. При „червените дяволи” холандецът изпълни само 2 години от 3-годишния си контракт, тъй като често бе критикуван за скучния и нискорезултатен футбол на състава си.

Райт нападна Конте: Болните му амбиции провалят Челси

Ван Гаал пак задъвка Юнайтед: Отнесоха се злобно и низко с мен

Макар че Конте изрази желание да остане начел на Челси и през идната кампания, медиите в Англия и Италия считат, че съдбата му решена. Различията между италианеца и борда на директорите са драстични и не се вижда как Конте би изпълнил последните 12 месеца от своя контракт. „През последните 14 години Челси смени треньора си 10 пъти, така че има тенденция да кълцат и променят”, заяви самият италианец наскоро.

До голяма степен днешното дерби срещу Манчестър Юнайтед и 1/8-финалния реванш срещу Барселона в Шампионската лига могат да изиграят решаваща роля за бъдещето на Конте.


ГЛЕДАЙТЕ ЧУДОВИЩНОТО ДЕРБИ ЮНАЙТЕД-ЧЕЛСИ ОТ 16,05 ЧАСА - ПРЯКО ПО DIEMA SPORT 2 И ОНЛАЙН НА PLAY DIEMA XTRA!