Мениджърът на Челси Маурцио Сари коментира един от най-изтъкнатите играчи в състава си. Италианецът говори за Еден Азар, който непрестанно е спряган с Реал Мадрид, като заяви, че проблемът на полузащитника е, че играе, за да се забавлява и така не си дава сметка за значимостта да преминеш от удоволствието към възможността да печелиш.

Специалистът засегна и темата с бъдещето на Азар, като демонстрира оптимизъм и вяра, че то е свързано със „сините“ от Лондон.

„Еден Азар има огромен талант. Мисля, че дори той не знае още колко може да расте. Казах, че може да се нареди сред най-добрите трима или четирима футболисти в света“, започна Сари в интервю за Corriere dello Sport.

Еден Азар

източник: Gulliver/GettyImages

„Проблемът на Азар е, че играе, за да се забавлява и понякога не си дава сметка за значимостта на това да преминеш от забавлението към възможността да печелиш награди. В края на деня, трябва да събереш плодовете на твоя труд“, сподели още наблюденията си Сари.

Азар често е спряган за трансфер в Реал Мадрид. Помолен да коментира бъдещето му, Сари обясни: „Въпреки че има договор до 2020 година, сигурен съм, че Азар ще остане още много време в Челси“.

27-годишният Азар премина на „Стамфорд Бридж“ през сезон 2011/12 от Лил.  

Азар затвори вратата на Реал Мадрид

Азар: Искам да работя отново с Моуриньо