Мениджърът на Челси Маурицио Сари не беше много словоохотлив след загубата на своя тим с 0:2 от Манчестър Юнайтед в 1/8-финалите за ФА Къп. Италианецът определи продукцията на своя тим като „объркващ футбол”, но беше категоричен, че не се притеснява за поста си.

Сред феновете на „сините” в социалните мрежи вече текат залагания, че още утре сутрин специалистът ще бъде уволнен. Един от бившите футболисти на клуба – Крис Сътън беше много язвителен в коментара си за играта на лондончани. „Сари няма да оцелее тази нощи. Е, може би ще успее до 9 сутринта утре. Ако след този мач не го махнат, дали пък не трябва да се запитаме за амбициите на собственика”, заяви бившият английски национал. „Помня как Сари обясняваше, че тимът ще бъде по-силен през втория полусезон. Той сам си навреди толкова много с всичките свои приказки. Не можеш да падаш с 0:4 от Борнемут и Ман Сити да те унижава. Челси е като пони, което умее само един номер”, добави Сътън.

Самият Сари логично беше критичен към представянето на отбора, който загуби още една възможност за спечелване на трофей. „Тази вечер нямахме късмет, защото изиграхме много добро първо полувреме, а в неговия край резултатът беше 0:2. Позволихме на Манчестър Юнайтед много малко възможности. През второто полувреме играхме объркващ футбол”, заяви италианецът.

„След първата част не беше лесно да играем при такъв резултат. Преди почивката бяхме много добри. Разбира се, че усещам напрежението да постигам резултати. Не става въпрос за нещо друго.”

„Трябва да работим, трябва да говорим, да намерим повече агресия и целеустременост в двете наказателни полета.”

„Вярвам, че връзката ми с играчите е много добра, но тези взаимоотношения не са по-важни от постигането на резултати. Не се тревожа за позицията си в клуба”, додаде Сари.