Мениджърът на Челси Маурицио Сари имаше какво да каже на своята звезда Еден Азар, който наскоро призна, че има навика да разочарова всичките си треньори. Италианецът в прав текст заяви, че очаква от белгийския национал много повече на терена и го харесва повече, когато последният „говори с краката си”.

28-годишният Азар направи своето любопитно изказване по-рано тази седмица в интервю за „Франс Футбол”, а Сари беше запитан дали има истина в думите му. „Понякога е вярно. Аз обаче предпочитам, когато Еден говори с краката си”, заяви наставникът на лондончани.

„Неговият потенциал е по-висок от представянията му, поне така мисля. Той трябва да уважава, преди всичко, себе си.”

Азар има 10 гола и 10 асистенции във Висшата лига през този сезон, ала Челси се намира в неприятна серия. Тимът спечели само 2 от последните си 5 шампионатни мача, като води само с 3 точки пред петия Арсенал и шестия Манчестър Юнайтед. В първите си 11 мача в първенството Челси наниза 27 гола, но в последвалите 13 срещи тимът отбеляза само 13 гола.

„Еден в настоящия миг е един великолепен футболист, но той е само един играч. Азар е много инстинктивен в играта си. Много е важен за нас, разбира се, защото е страхотен играч. Той винаги е в състояние да спечели мач в рамките на 2 минути, понякога дори в 1, но в настоящия миг не е лидер.”

„Мисля, че му е много трудно да играе като нападател, не по-малко трудно е да играеш и като крило. Трябва да организираме оставащите 10 души в дефанзивната фаза, защото Азар има нуждата да бъде навсякъде по терена”, добави Сари.