Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола има късмет, че му беше дадено достатъчно време, за да се адаптира към английския футбол и да отпечата философията си в клуба, преди да ги доведе до титли, заяви мениджърът на Челси Маурицио Сари.

Италианският специалист е под натиск в Челси, след като клубът се смъкна на шесто място в класирането във Висшата лига и беше изхвърлен от ФА Къп.

Гуардиола пое управлението на Сити през 2016 г. и завърши дебютния си сезон без трофей за първи път в кариера си. През миналия сезон Пеп изведе Сити до титлата с рекорден брой точки.

"Гуардиола имаше късмет. Мисля, че ако изберете Пеп, трябва да изчакате, защото клубът знае много добре, че той се нуждае от време. Не е много лесно за английски отбор да играе този стил футбол, така че е нормално да има търпение", заяви Сари преди финала за купата на Лигата между двата отбора.

Челси изглеждаше като претенденти за титлата, когато италианецът ги изведе до 12 мача без загуба във Висшата лига, но допусна шест загуби в последните си 14 срещи. В тази бройка и поражения от всички конкурените за топ 4.

"В крайна сметка най-важните неща са резултатите. В моята работа ми е необходим резултатът, нищо друго. Не знам дали съм под натиск от моя клуб. Важно е да спечелим финала, в противен случай оставаме втори. Мисля, че е много важно за нас, защото трябва да си върнем доверието", допълни Сари.