Кристиан Пулишич откри, че трудно ще е титуляр в Челси и "сините" избраха да се подсилят по крилата, като привлякоха Михайло Мудрик за 89 милиона паунда от Шахтьор. Фабрицио Романо обясни в подкаста на House of Champions, че отборът от Висшата лига би продал Пулишич през този прозорец, но контузията в коляното, която ще го извади от игра за около два месеца, сложи край на надеждите им да се освободят от него. Говори се обаче, че той все още може да напусне през лятото.

Милан е свързван с трансфер на Пулишич, но се казва, че отборът от Серия А дава приоритет на подписването на Николо Дзаниоло от Рома. "Росонерите" обаче изпитват трудности да отговорят на изискванията на Рома за италианския национал. Челси също подписа с Жоао Феликс и Нони Мадуеке, за да усилят атакуващата конкуренция, което вероятно ще лимитира още времето на звездата на САЩ.

Треньорът на Челси Греъм Потър каза, че няма "никакъв шанс" Пулишич, който започна шест от 16-те си участия във Висшата лига този сезон, да бъде продаден от клуба през януари. "Не е имало дори обмисляне, но той ще пропусне няколко месеца", добави той.