Мениджърът на Челси Франк Лампард вярва, че впечатляващата форма на „сините“ и Тотнъм ще добави „пикантност“ към неделния им двубой, но настоя, че е рано да се мисли за спечелването на титлата. Понастоящем „шпорите“ са на върха във Висшата лига, докато Челси изостава само на две точки от тях на трето място.

„Челси - Тотнъм така или иначе е изключително специален заради съперничеството между двата отбора. Играл съм много пъти в мача. Фактът, че сме в добра форма и сме в горния край на таблицата, добавя пикантност. Всички се борим за позиции, така че двубоят си остава специална и всички погледи ще бъдат насочени към него. Когато играеш срещу съперници, винаги е важно да се опиташ да спечелиш тези мачове и това може да бъде много добро за увереността на тима“, сподели Лампард.

„Те (Тотнъм) играят много добре. Победиха Манчестър Сити миналата седмица и можете да си представите скока на увереността, който им даде тази победа. Все още сме рано сме в сезона, така че не бива да се увличаме. Има още много път“, допълни той.

Лампард също така предупреди за заплахата, която Хари Кейн и Хюн-Мин Сон представлявят. Двамата имат 26 гола и асистенции помежду си в деветте мача на „шпорите“ през този сезон.

„Те със сигурност са заплаха. Наясно съм с това. Погледнете статистиката между двамата. Това е нещо, което трябва да знаем - това е голяма тяхна сила. С играчи като Сон и Кейн те работят от няколко години и ние сме в ранните етапи на своето развитие. Бих искал нашите играчи да получат такава връзка“, сподели още Лампард.