Наставникът на Челси Франк Лампард е на мнение, че вратарят на тима Кепа Арисабалага контролира собствената си съдба, докато той продължава да се бори, за да си върне мястото под рамката на вратата. Испанецът беше закотвен на пейката през януари и пропусна последните пет мача заради слаба форма. Лампард казва, че играчът трябва да спечели обратно мястото си.

„Отношенията са добри в съблекалнята. Имам около 20 играчи, които да ги държа щастливи; не мога да ги поддържам всички щастливи едновременно. Всичко, което очаквам, е професионализъм в тренировките, а Кепа това прави. На каквато и позиция си трябва да тренираш добре, за да се опиташ да влезеш в отбора, ако не си в него. Когато играеш, опитваш се да играеш на нива на ефективност, които те държат в отбора. Това са стандартите, които трябва да имаме в този клуб. Всеки играч контролира собствената си съдба. Кепа тренира добре, но Уили Кабалеро също. Игра доста добре - направи някои наистина добри спасявания срещу Байерн Мюнхен. Има конкуренция там, но ще реша с течение на времето", заяви Лампард.

Според различни източници Кепа е един от редицата футболисти, с които Лампард има желание да се раздели в края на сезона. Лампард обаче отговори на тези спекулации:

„Прочетох доста глупости тази седмица. Както току-що споменах, всеки път, когато играч на Челси облече фланелката, те контролират съдбата си. Единственото, върху което се фокусирам, е това, което правим всеки вач, за да се опитаме да постигнем най-добрия завършек за този сезон. Трябва да кажа, че много от тези спекулации бяха грешни", каза още английският наставник.