Новият мениджър на Челси Франк Лампард беше категоричен, че продуктът на клубната академия Калъм Хъдсън-Одой може да се превърне в марков играч за „сините” през следващите години.

Бившият английски национал заяви, че една от задачите му през новия сезон ще бъде да убеди играча, че най-доброто бъдеще за него е на „Стамфорд Бридж”. Доскорошният наставник на Дарби Каунти заяви, че това ще бъде първата му задача в мига, в който получи шанс да разговаря лично с 18-годишния играч, който в момента се възстановява от тежка травма в ахилесовото сухожилие.

„Наблюдавах напредъка на Калъм през годините и той е фантастичен талант”, каза Лампард. „Всички знаят това и ще говоря с него, защото искам да остане.”

„Знам, че клубът иска да го задържи. Според мен той ще бъде централна фигура за нас на терена и сега пред него се открива една истинска възможност. Определено нещата изглеждат така от наша гледна точка. Ще говоря с него по този въпрос и дано той да остане.”

„Когато казвам обаче, че той ще бъде централна фигура, трябва да се има предвид, че като млад играч има неща, които той трябва да подобри, а също и такива, които следват от естественото му развитие. Не казвам, че той ще бъде моментален хит, но с неговия талант може да се превърне в основен футболист за клуба си и за Англия”, допълни Лампард.