Мениджърът на Челси Франк Лампард заяви, че отборът му трябва да спре негативната си серия на „Стамфорд Бридж“, ако иска да си осигури място в топ 4 на Висшата лига. „Сините“ загубиха последните си три от четири домакински срещи. Лондончани се представят по-добре като гости и в последните си мачове победиха Тотнъм и Арсенал навън.

„Искаме да спечелим у дома, гладни сме за топ 4 – мисля, ч това ще е голямо постижение, ако го направим. Но, ако не можеш да печелиш домакинските си мачове трябва да компенсираш с нещо друго. Всеки домакински мач, който искаш да спечелиш виждаш колко е трудна е лигата и, че нищо не идва наготово“, сподели Лампард.

„Идва в период, който е тестов за нас и това може да се отрази на нашите резултати вкъщи. Трябва да сме напълно прецизни, да създаваме шансове, да имаме удари“, допълни англичанинът.

Наставникът говори и за испанския национал Педро, чието бъдеще не е сигурно в Лондон. Въпреки това той заяви, че ще разчита на него.

„Той е част от моите планове. Когато започна сезона Педро беше тук и за съжаление се контузи преди мач с Норич и беше аут за известно време. Имаме конкуренция на неговия пост. Знам, че иска да получава повече време за изява. Но със сигурност той има с какво да допринесе, със своя опит, възможността да пробива между линиите и да отбелязва голове. Знам, че неговия договор изтича в края на сезона, но не гледам чак толкова наред – той е тук и е част от състава. Имам нужда от всички, защото футболът може да се променя много бързо, може да има период, когато ще си на скамейката, извън състава, някои промени и толкова идва шансът да покажеш на какво си способен“, каза още Франки Лампард.

Челси посреща Бърнли днес от 17:00 часа.