Футболистът на Челси Калъм Хъдсън-Одой няма търпение да се завърне на терена след борбата с коронавируса и вече мислите му са насочени към място в селекцията на Англия за Европейското първенство следващата година.

Крилото на лондончани бе тестван положително за COVID-19 през март, превръщайки се в първият играч от Висшата лига заразен с опасния вирус.

След като изпитваше леки симптоми, Хъдсън-Одой бързо успокои феновете, че се възстановява и сподели, че след три седмици почивка в дома си, той се завръща към работата във фитнеса.

Getty Images
36 снимки

Англичанинът говори пред официалния сайт на Челси:

„Чувствам се перфектно. Имах вируса, но сега съм напълно възстановен. Добре съм. Имах коронавирус преди три седмици. Първият ден почувствах, че имам температура, а на следващият ми нямаше нищо и се чувствах нормално Мислех, че е просто нещо с незначителна температура, но очевидно не беше“, каза Хъдсън-Одой.

„Беше много хубави чувство да знаеш, че имаш своите съотборници зад гърба си, подкрепяйки и уверявайки се, че се чувстваш добре. Не спираха да ме окуражават“, добави още той.

19-годишният футболист няма търпение да компенсира загубеното време на терена, но призова феновете да проявят търпение и да се следват указанията на правителството за социално дистанциране.

„Всичко се случва толкова бързо и не знаех, че този вирус ще бъде толкова важно и голямо нещо за света, засягайки толкова много хора“, сподели крилото на Челси.

„Всеки трябва да бъде внимателен и да преценява нещата и се надявам вирусът да премине скоро и всички да се върнат към нормалното си ежедневие. Искам футболът да се завърне възможно най-скоро. Дори още днес, ако може, но това пандемията расте и ще продължава да расте, така че трябва всички да останат в безопасност“, заяви Хъдсн-Одой.

Спирането на футбола прекъсна поредния обещаващ сезон за крилото, който бе реализирал три гола в 25 мача за Челси. Когато играта бъде възобновена Хъдсън-Одой има своите идеи как да впечатли селекционерът на Англия Гарет Саутгейт и да спечели място за Европейското първенство, което бе отложено през 2021 година.

„За мен това е възможност да се покажа отново и да продължа да натискам на максимум, за да се надявам да имам възможност да отида на Европейското първенство. Този турнир те показва на света и имам голяма вяра в себе си и се надявам, че ще успея да си спечеля място в отбора“, заяви Хъдсън-Одой.

„Искам да се уверя, че продължавам да помагам на отбора си да вкарва голове и да печели мачове, за да спечелим трофей в края на сезона“, добави още англичанинът.