Отборите на Лестър и Челси си "стиснаха ръцете" и завършиха при резултат 2:2 в сблъсък, откриващ 25-ия кръг на Висшата лига. Първата част не предложи особени емоции на зрителите, но второто полувреме се реваншира напълно, правейки ни свидетели на цели четири попадения. Антонио Рюдигер даде старт на голеадата в самото начало на втората част, а малко след това Харви Барнс изравни. В 64-ата минута Бен Чилуел оформи пълния обрат, извеждайки "лисиците" напред, но отново Рюдигер реализира за Челси и върна равенството, което докрая остана непроменено. 

Челси можеше да поведе още в петата минута, след като Педро успя да намери с добро подаване Калъм Хъдсън-Одой, но младокът не можа да отиграе и не застраши вратата на Каспър Шмайхел. 

В 11-ата минута Хъдсън-Одой дриблира покрай противниковата защита и комбинира с Мейсън Маунт, който стреля неточно и топката прелетя над напречната греда. В последствие стана ясно, че е имало и засада по време на атаката на "сините". 

Последваха два нови пропуска на сметката на Хъдсън-Одой, който отново се размина с топката и не успя въобще да я уцели, камо ли да я изпрати във вратата на Шмайхел. 

В 20-ата минута гостите претендираха за дузпа след като Тами Ейбрахам се озова на земята в наказателното поле след съприкосновение с Чаалар Сьойюнджу. След проверка на ситуацията с помощта на ВАР обаче съдията Лий Мейсън прецени, че нарушение няма и играта продължи. 

Секунди по-късно действието се пренесе в половината на гостите. "Лисиците" усетиха несигурността в "сините" редици и успяха бързо да организират контраатака, но последователните удари на Юри Тилеманс и Рикардо Перейра бяха блокирани от защитата на Челси. 

В 25-ата минута топ стрелецът на Висшата лига, Джейми Варди, достигна до прецизно подаване и отправи първия си удар в мача, но опитът му бе отразен от Уили Кабайеро. 

Малко след това "лисиците" организираха нова отлична атака, която обаче завърши със загубена топка от страна на Варди. 

В 37-ата Бен Чилуел посрещна с гърди топка от ъглов удар и след като я овладя добре, отправи неочакван шут към вратата на Кабайеро, който обаче мина над вратата на 38-годишния аржентинец. 

До края на първата част "сините" ставаха все по-настоятелни, но Лестър все пак удържа на натиска и отборите се прибраха при резултат 0:0 на почивката. 

Getty Images
32 снимки

Началото на втората част бе мечтано за "сините от Лондон", след като още в първата минута Антонио Рюдигер откри тазгодишната си сметка си за Челси. Немският национал засече центриране от корнер на Мейсън Маунт и след кратко разбъркване изпрати топката с глава право в мрежата на Шмайхел, извеждайки своите напред в резултата.

Лестър можеше да възстанови равенството почти моментално, но Кабайеро внимаваше и предотврати опасността.

В 54-ата минута Лестър все пак достигна до изравняване след феноменален гол на Харви Барнс. Младокът наниза третото си попадение в трети последователен мач за "лисиците". Футболистът се възползва по перфектен начин от добрата позиция, на която се озова, и с мощен прехвърлящ удар изпрати топката в мрежата на Кабайеро, който просто нямаше как да се намеси. 

Десет минути след изравнителното попадение за "лисиците" пълният обрат вече бе факт след серия от детински грешки в "синята" защита. Първо Жоржиньо не успя да се намеси адекватно и допусна центриране, което достигна до Хамза Чудури. След серия от необезпокоявани подавания топката достигна до Чилуел, който абсолютно свободен я запрати към вратата на Кабайеро. За да улесни още повече задачата на английския защитник, стражът бе напуснал вратарското си поле и бе оставил вратата си тотално оголена. 

В 69-ата Кабайеро се намеси добре, след като отрази удар на Тилеманс и опази вратата си от следващо попадение. 

Две минути по-късно същинският герой за Челси, Антонио Рюдигер, отбеляза второто си попадение в двубоя и върна равенството. Този път Бен Чилуел извърши грешка, оставяйки съперника да отправи удар към вратата на Шмайхел, който нямаше никакъв шанс да опази мрежата си. 

Десет минути преди края на срещата Варди адресира страхотно подаване към Харви Барнс, за когото остана само да преодолее вратаря, но ударът му премина на сантиметри от дясната греда. 

В добавеното време, което бе цели 5 минути, "сините" затвърдиха колебливото си представяне и принудиха феновете на тима да "треперят" до последно. В последната минута домакините претендираха за дузпа, но съдията подмина ситуацията и играта продължи. 

В крайна сметка, вълнуващият сблъсък завърши при резултат 2:2, което оставя Лестър на трета позиция с актив от 49 точки, а Челси остава на 8 зад "лисиците" - с 41 пункта. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ: 

Лестър: 1. Каспър Шмайхел (к), 3. Бен Чиуел, 4. Чаалар Сьойюнджу, 6. Джони Еванс, 21. Рикардо Перейра, 20. Хамза Чудури, 15. Харви Барнс, 8. Юри Тилеманс, 10. Джеймс Мадисън, 17. Айозе Перес, 9. Джейми Варди 

Треньор: Брендън Роджърс 

Челси: 13. Уили Кабайеро, 28. Сесар Аспиликуета (к), 2. Антонио Рюдигер, 4. Андреас Кристенсен, 24. Рийс Джеймс, 19. Мейсън Маунт, 5. Жоржиньо, 7. Н'Голо Канте, 11. Педро, 9. Тами Ейбрахам, 20. Калъм Хъдсън-Одой 

Треньор: Франк Лампард