Мениджърът на Челси Антонио Конте обясни недвусмислено какви са били неговите приоритети, когато подписа с клуба през 2016 година. Италианецът заяви, че цел №1 пред него е да печели трофеи със „сините“, а не да се грижи всичките му футболисти да бъдат доволни.

Днес лондончани срещат Уулвърхемптън в двубой от 5-ия кръг на ФА Къп, като Конте най-вероятно ще даде почивка на част от титулярите си за гостуването. Това обаче съвсем не означава, че двубоят не е важен за специалиста, който, както обикновено, очаква победа от своите възпитаници.

„Когато си част от страхотен тим, целта ти е да печелиш трофеи, а не да правиш всичките 21 играчи щастливи, пък да останеш с празни ръце“, коментира Конте. „Не това поиска собственикът от мен – да се грижа играчите да са доволни.“

„Ние сме във ФА Къп, за да спечелим този чудесен турнир, а не да се грижим за това някой да остане доволен. Винаги показвам уважение към играчите си и взимам най-добрите решения във всеки мач. Ще направя това и сега“, зарече се италианецът.

„Когато даден играч не е титуляр, той е недоволен, ала аз не искам от него да бъде щастлив. Всеки футболист трябва да се бори, за да ми създава главоболия, когато редя състава.“

Мениджърът на Челси също така коментира своя съперник и колега от Арсенал Арсен Венгер, който напоследък е подложен на непрекъснат обстрел с критики. „Храня огромно уважение към него и като мениджър, и като човек. Той свърши чудесна работа през последните 20 години и продължава да я върши. Когато си треньор на силен отбор, винаги се под напрежение. Венгер е наистина добър мениджър, един от най-добрите в света. Арсенал е много силен отбор. Понякога резултатите не са хубави, но не бива да се забравят постиженията му“, допълни Конте.