Мениджърът на Челси Антонио Конте поднови своя договор с клуба и получи сериозно увеличение на заплатата си. Реално продължителността на контракта на италианеца с лондончани не се променя и той остава обвързан с клуба от „Стамфорд Бридж” до лятото на 2019 година.

Новото възнаграждение на Конте вече възлиза на 9 милиона паунда на година.

В първия си сезон начело на „сините” заплатата на италианския специалист бе 6,5 милиона паунда.

След седмици изпълнени със спекулации свързани с бъдещето на Конте, той сложи край, след като поднови договора си при нови условия.

Челси задържа архитекта на титлата си

Антонио Конте изведе Челси до титлата във Висшата лига след рекордните 13 последователни победи в първенството и общо 30 успеха в шампионата, което също е върхово постижение.

Абрамович прави Конте най-скъпо платеният мениджър в историята на Челси

В мениджърския екип на Конте официално бе обявено, че влизат Паоло Ваноли, който става негов асистент и Давиде Мадзота, който ще бъде анализатор.

В Челси спокойни, драма около Конте няма

 „Антонио постигна невероятни неща през миналия сезон. Той се адаптира много бързо към английския футбол и успя да изведе Челси до шампионската титла във Висшата лига. Този нов договор отговаря на нашите надежди, че той ще продължи да постига силни резултати, както на домашна сцена, така и в Шампионска лига”, коментира директорът на клуба Марина Грановская.

Шефовете на Челси твърди в подкрепата си към Конте