Как ще изглежда финалът на Купата на Футболната Асоциация предстои да разберем през уикенда, когато са полуфиналите на турнира.

Гвоздеят несъмнено е мачът между Манчестър Юнайтед и Тотнъм, които ще се борят за победата на 21 април от 19.15 часа на „Уембли“.

Ден по-късно, на същия стадион, един срещу друг в 17.00 ч. се изправят Челси и Саутхемптън. Битките са решаващи за четирите полуфиналисти, за всеки от които това е единственият шанс да стигне до трофей. Футболните емоции и развръзката на ФА Къп можете да проследите пряко в ефира DIEMA XTRA, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Mанчестър Юнайтед се класира за рекорден 29-и път на полуфиналите, след като надделя над Брайтън & Хоув Албиън с 2:0. За Тотнъм участието в този етап на най-старата футболна надпревара е 21-о. „Шпорите“ заслужено ще се борят за място на финала след убедителна победа над Суонси Сити с 3:0. От своя страна "Червените дяволи" са печелили турнира цели 12 пъти, като пред тях е само Арсенал с 13.

Предимството на Тотнъм е, че полуфиналите се играят на „Уембли“, където през този сезон отборът провежда домакинските си мачове. В последния уикенд Юнайтед, воден от Жозе Моуриньо, допусна унизителна домакинска загуба във Висшата лига от Уест Бромич, с което осигури на градския съперник Манчестър Сити шампионската титла. Сега обаче тимът ще мобилизира всичките си сили, за да получи шанс да достигне до битка за трофей, а полуфиналът ще бъде излъчен пряко в ефира на DIEMA SPORT 2.

В другата среща на 22 април един срещу друг излизат Челси и Саутхемптън. Двата отбора се срещнаха на терена преди броени дни в мач от 34-ия кръг на Висшата лига, като Челси записа невероятен обрат и победи Саутхемптън с 3:2.

„Сините“, които са миналогодишният финалист за ФА Къп, се класираха сред четирите най-добри след напрегнат двубой с Лестър Сити. Саутхемптън стигна до полуфиналите след успех над Уигън Атлетик с 2:0 като гост. Кой ще достигне до заветния финал предстои да разберем тази неделя oт 17.00 ч. по DIEMA SPORT.

Не пропускайте да проследите полуфиналите за Купата на ФА пряко в ефира на DIEMA XTRA и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Манчестър Юнайтед - Тотнъм

източник: Gulliver/GettyImages