Полузащитникът на Челси Матео Ковачич е под карантина след положителен тест за коронавирус и ще пропусне последната среща на тима от Шампионската луга срещу Зенит (Санкт Петербург), заяви мениджърът на лондончани Томас Тухел. Хърватинът, който има пет асистенции, се завърна в турнира за първи път през октомври, след като контузия го извади от последните осем мача на Челси във всички турнири.

Малко по-рано през деня стана ясно, че шестима футболисти от първия тим и на Тотнъм са с коронавирус

"Матео беше на тренировка вчера с голяма усмивка и беше истинско удоволствие да го имам отново в тима, но той даде положителен тест днес за КОВИД-19 и е в изолация", каза Тухел пред репортери преди мача в сряда. "Бях наясно, че това с COVID-19 може да се случи и не съм доволен не само като мениджър, но и като човек. Но това е реалността в момента, така че трябва да сме готови за адаптиране и осигуряване здравето на хората", добави той.

Бен Чилуел, Н'Голо Канте, Трево Чалоба и Жоржиньо също са извън състава за мача заради контузии. Кай Хаверц накуцваше на полувремето при загубата с 2:3 от Уест Хям във Висшата лига през уикенда, но германецът поднови тренировки днес.

Тухел каза, че в Челси има "остро претоварване" поради контузии и натоварена програма, като отборът трябва да играе още шест мача във всички състезания този месец, след като се завърне от Русия. "Поради контузии на някои позиции, като централния полузащитник, ние се борим, но мачът утре не е проблем от гледна точка на претоварване", добави Тухел.

"Проблемът е следващата среща в събота срещу Лийдс, защото ще загубим време за сън, ще се върнем много рано в четвъртък... Тогава се изправяме срещу сериозен отбор като Лийдс, който се е подготвил за този мач", коментира мениджърът. Челси вече се класира за фазата на елиминациите на Шампионска лига и е с равен брой точки с Ювентус (по 12) начело в група "H".