Отборите на Манчестър Юнайтед и Челси разочароваха с представянето си и записаха второто нулево равенство от началото на сезона след старта на Висшата лига (0:0). Двата тима опитаха всеячески да се надхитрят, но в крайна сметка предпазливия подход от селекциите на Солскяер и Лампард. Все пак повечето положения бяха на сметката на Юнайтед, но блестящи намеси на стража на „сините” Едуард Менди неутрализираха опитите им. За домакините дебютира Единсон Кавани, който след час игра влезе на терена и създаде някои главоболия за „сините” бранители.

По този начин двата тима запасиха своите позиции. Ман Юнайтед си остава 15-и със седем точки, докато Челси е шести с девет пункта.

60 снимки

Оле Гунар Солскяер заложи на същия състав, който започна преди седмица срещу Нюкасъл. Това означаваше, че новото попълнение Единсон Кавани ще трябва да изчака за дебюта си. Уругваецът бе на пейката за началото. Три са промените в сравнение с мача с ПСЖ. Туанзебе, Телес и Марсиал отстъпиха местата си на Магуайър, Мата и Джеймс.

Франк Лампард беше направил една промяна от двубоя със Севиля. Сесар Аспиликуета се завърна сред титулярите, а Мейсън Маунт седна на пейката.

Двата отбора стартираха много предпазливо, като положенията пред двете врати липсваха в сериозен отрязък от срещата.

Малко, след като измина половин час игра, Юнайтед искаше дузпа, след като Аспиликуета задържа МакТомини в наказателното поле при корнер за „червените дяволи”, но реферът не отсъди нищо. В същата ситуация Фернандеш тества Менди с удар от средна дистанция, който отиде право в ръцете на френския страж.  В 35-ата минута Маркъс Рашфорд бе изведен зад защитата на Челси с перфектен пас на Хуан Мата. Англичанинът стреля по диагонала, но Менди с десния крак изби в корнер.

В 40-ата минута Едуард Менди направи още едно добро спасяване. Рашфорд проби успоредно в наказателното поле на Челси и комбинира с Мата. Испанецът отправи удар с левия крак, но Менди боксира встрани, след което се намеси ВАР, за да прегледа дали има нарушение срещу английския нападател от Канте и Силва. След прегледа стана ясно, че нарушение няма и играта продължи.

Малко преди да беше изминал и час игра Оле Гунар Солскяер даде шанс на Единсон Кавани да направи своя официален дебют след преминаването му в тима от "Олд Трафорд". Бруно Фернандеш центрира топката от ъглов удар, а Кавани изпревари Хавертц и с външната част на крака си отправи изстрел, но топката премина на сантиметри край страничния стълб на Менди - аут.

Веднага след това и Челси стигна до добра възможност. Рийс Джеймс центрира много добре отдясно, но Хавертц не успя да засече с глава, а след него и Пулишич не съумя да стигне до топката. В първата минута от добавеното време Аспиликуета блокира центрирана топка и я прати на десния крак на Рашфорд. Той отправи мощен диагонален шут, но блестящ рефлекс отново бе показан от Менди и бе неутрализиран опита за гол на "червените дяволи".


Стартовите състави на двата тима:

Ман Юнайтед (4-2-3-1): Де Хеа – Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу – МакТоминей, Фред – Мата, Фернандеш, Джеймс - Рашфорд

Челси (5-3-2): Менди – Джеймс, Аспликуета, Тиаго Силва, Зума, Чилуел – Жоржиньо, Канте, Пулишич – Вернер, Хавертц