Няколко фена на Челси бяха изгонени от "Анфийлд" в резултат на обидни скандирания по време на равенството 0:0 между двете страни в събота. Цели 16 привърженици в гостуващия край бяха изгонени от стадиона в събота, когато Челси и Ливърпул не се победиха във Висшата лига, поради обидни подвиквания за трагедията на "Хилзбъро".

Публикация от Liverpool Echo посочва, че скандиращите първоначално са получили устно предупреждение от стюардите и е казано да не се повтаря, преди да бъдат изгонени, след като не са спрели. Ливърпул трябваше да работи непрекъснато, за да се опита да се бори с изблиците на обидни подвиквания и поведение във връзка с бедствието през 1989 г., което доведе до смъртта на 97 души.

Мърсисайдската полиция трябваше да се справи с хомофобски скандирания, насочени към Челси от домакински привърженици преди началото на мача извън стадиона, с два отделни изолирани инцидента преди срещата, довели до арести.

Нито една от страните не можа да отбележи гол, за да спечели и трите точки, тъй като мачът завърши 0:0, като отборите на Юрген Клоп и Греъм Потър се бореха да избягат от средата на таблицата на Висшата лига.