Отборът на Челси получи тежък удар по трансферните си амбиции, след като Апелативният комитет на ФИФА отхвърли жалбата на „сините“ срещу забраната за покупки в следващите два трансферни прозореца.

Международната футболна централа обяви по-рано през годината, че клубът от Западен Лондон е получил забрана за привличане на нови играчи в следващите два трансферни прозореца, заради нарушаването на правилника, свързан с младите футболисти до края на януари 2020 година, с изключение на женския отбор и този по футзал.

Челси, който първоначално очакваше забраната да бъде отложена по време на лятото, докато се обжалва решението, ще може да подписва с играчи до 16 години във Великобритания, като забраната ще влезе в сила от 16 май.

Една от звездите на „сините“ – Еден Азар е спряган за трансфер в Реал Мадрид на стойност 100 млн. паунда, но шокиращите вести, че забраната ще влезе в сила мигновено, за разлика от скорошни случаи с Реал, Атлетико Мадрид и Барселона, оставя клуба без възможност за реакция и намиране на евентуален негов заместник. Очаква се „сините“ да отнесат случая към Спортния арбитражен съд (КАС).

Трансферното ембарго бе наложено през февруари след разследване на ФИФА, свързано с подписването на чуждестранни играчи под 18-годишна възраст, включително и бившият нападател Бертранд Траоре.

Челси бе глобен с 460 000 паунда, но от лондонския клуб тогава заявиха, че ще обжалват решението. /БГНЕС