Футболистът на Челси Давид Луис е оптимист, че ще се задържи в клуба и занапред. Той има договор само до края на кампанията, но очаква следващата седмица вече да получи окончателен отговор какво ще се случва с него и кариерата му от клубното ръководство. 

Бразилецът е един от героите на тима през сезона, като е твърд титуляр в сметките на мениджъра Маурицио Сари. Точно това му дава и увереността, че може да продължи да играе на "Стамфорд Бридж", макар че до момента не е имало сериозни индикации от шефовете, че подобно нещо ще се случи. 

"Знаете, че аз съм оптимист по принцип. И ще остана такъв, независимо какво ще реши ръководството. Всичко ще стане ясно в следващите няколко дни. Всеки знае, че обичам този клуб и желанието ми е да остана тук. Но след броени дни всичко ще се разбере", сподели Давид Луис. 

Очакваното наказание на лондончани да не могат да картотекират играчи в следващите два трансферни прозорец може все пак да накара клубното ръководство в крайна сметка да предложи удължаване на договора на 32-годишния бразилец.