В двубой от 1/8-финалите в турнира за Купата на Лигата в Англия, Челси победи Дарби Каунти с 3:2.

"Овните" са водени от легендата на "сините" Франк Лампард. И петте гола паднаха през първата част, като два от головете за Челси бяха автоголове.

Още в 5-ата минута автогол на Томори даде аванс за "сините" от Лондон, след като той заби неспасяемо топката в собствената си врата. "Овните" изравниха резултата само 4 минути по-късно, след като Мариот стреля извън наказателното поле и матира Кабайеро за 1:1.

Кио реализира попадение в собствената си врата в 21-ата минута, за да може отново Челси да поведе. Шест минути по-късно Уогхорн не остави шансове на Кабайеро и възстанови равенството - 2:2.

Сеск Фабрегас направи резултата 3:2 в 41-ата минута, а при резултат 3:2 домакините се прибраха с гол аванс в съблекалнята.

През втората част Кейхил стреля с глава след подаване от корнер, но Карсън се справи със ситуацията в 60-ата минута. Осем минути по-късно Мариот стреля от далечно разстояние, вратарят на Челси се намеси добре.

В 88-ата минута Дарби пропусна да изравни резултата, след като Нюджънт изстреля топката отлично по диагонала, но топката не пожела да влезе в мрежата, и се върна в ръцете на Кабайеро. Така в крайна сметка Челси спечели и се класира напред в турнира като вече е сред най-добрите 8 в тази надпревара.