Челси постигна разгромна победа за отрицателно време в уж наглед тежкото гостуване на Уест Бромич. Момчетата на Антонио Конте съсипаха съперника с 4:0, като интригата в тази битка умря далеч преди почивката. 

Алваро Мората, Еден Азар и Маркос Алонсо се разписаха през първото полувреме и на всички беше ясно кой ще е победителят. След нея Азар вкара и второто си попадение, но само за да оформи тежкото поражение за "дроздовете". 

Този мач започна във вихрено темпо за лондончани. Те откриха още в 17-та минута, при на практика първата си изключително опасна атака. Тогава Еден Азар получи една топка пред наказателното поле и стреля мощно, но вратарят на домакините изби. 

Топката обаче отиде на крака на непокрития на далечната греда Мората, който от 5-6 метра нямаше как да пропусне и на празна врата направи резултата 1:0. А това не беше всичко за Челси в тези минути. 

Само пет минути след това при поредната бърза атака Мората пусна невероятно с пета към връхлитащия Азар, който преодоля излезлия да го пресрещне вратар и с удар на празна врата удвои преднината на тима си. 2:0, а от мача бяха минали само 22 минути. 

"Сините" поуспокоиха малко топката след тези вихрени минути, но продължаваше да не се вижда как противникът им може да реагира. И затова лондончани бяха безкомпромисни и нанесоха третия си съкрушителен удар преди почивката. 

В 38-та минута Сеск Фабрегас застана да бие пряк свободен удар от границата на наказателното поле, отляво на него. Той центрира меко на далечната греда, топката прехвърли абсолютно всички и стигна до непокрития Марко Алонсо, който от метър-два щеше да скъса мрежата с изстрела си за 3:0. 

При този резултат дойде и почивката. След нея нещата си останаха същите. Челси имаше инициативата, но вече не налиташе така опасно. Домакините поне се опитваха да стигнат до почетно попадение, но без успех. 

И въпреки че не бяха така мощни в предни редици, лондончани направиха погрома още по-голям в 62-та минута. Тогава Сеск Фабрегас изведе Еден Азар пред наказателното поле, белгиецът навърза защитата на съперника и с мощен шут направи 4:0. 

Това беше и последният гол в мача, макар че Уест Бромич можеше да отбележи почетно попадение в 85-та минута, но Джеймс МакКлийн не успя да преодолее Тибо Куртоа след самостоятелния си пробив. 

Така след този успех с 4:0 Челси събра 25 точки и излезе на второто място преди мача на Манчестър Юнайтед. Далеч напред е лидерът Манчестър Сити с 34 точки. Уест Бромич остава с 10 точки, точно над чертата на изпадащите.