Челси – Саутхемптън, 1:0 /първо полувреме/, 18-ти кръг, Висша лига

Първата опасност в мача бе създадена в 8-та минута пред вратата на Тибо Куртоа. Райън Бертранд центрира остро в наказателното поле на Челси, където Гари Кейхил бе най-съобразителен и успя да изчисти топката.

Седем минути по-късно Уилиан направи двойно подаване с Маркос Алонсо в наказателното поле на Саутхемптън, след което пред бразилеца се откри пространство и стреля, но встрани от левия стълб на вратата на Фрейзър Форстър.

Маркос Алонсо пробва да изненада Форстър в 20-та минута, но ударът на испанеца бе отразен. Минута по-късно Гари Кейхил тества Форстър с далечен удар, но вратарят внимаваше и спаси.

След много груба грешка в защитата на Челси Маноло Габиадини изскочи сам срещу Тибо Куртоа в 23-та минута. Италианският нападател стигна първи до топката и се опита технично да го прехвърли, но Куртоа се намеси решаващо и хвана топката.

Еден Азар комбинира с Н‘Голо Канте в 25-та минута, след което той стреля от дъгата на наказателното поле на Саутхемптън, но Форстър спаси.

Еден Азар центрира остро в наказателното поле на Саутхемптън в 31-та минута, след което топката стигна до Уилиан, но той се забави със завършващия удар и Форстър улови без проблеми.

В 33-та минута Уилиан успя да свие топката към Маркос Алонсо в наказателното поле на гостите, след което той отправи много хубав удар, но Форстър внимаваше и спаси.

Уилиан комбинира с Тиемуе Бакайоко в 40-та минута, след което французинът стреля от дъгата на наказателното поле на Саутхемптън, топката рикошира в крак на играч на гостите и излезе на сантиметри встрани от десния стълб на вратата на Форстър.

Педро Родригес направи впечатляващ пробив в 43-та минута. Той преминава двама футболисти на Саутхемптън, с което нахлу в наказателното поле на гостите и успя да стреля, топката рикошира в крака на Джак Стивънс и се спря в десния стълб на вратата на Форстър.

Челси поведе в резултата в добавеното време на първата част. Маркос Алонсо стреля от фаул от около 27 метра, покрай изградената стена от футболисти на Саутхемптън, а топката влетя в долния десен ъгъл на Форстър.