Челси се завърна на върха във Висшата лига, след като тимът оцеля при визитата на Брентфорд, който бе победен с минималното 1:0. Неочакван герой за актуалния европейски шампион се оказа Бен Чилуел, чийто гол през първото полувреме порази „съседите” на Челси в столицата на Великобритания.

След като Ливърпул разби Уотфорд в ранния съботен следобед, хората на Томас Тухел отговориха в късния мач след тежък мач като гост.

30 снимки

Английският ляв бранител Чилуел вкара в последните минути на първото полувреме с неговия трети гол за клуба и страната му в кариерата. На два пъти „пчеличките” натресоха гредите на Челси, като нападателят Брайън Мбемо бе този, който беше най-близо до гол за домакините.

В последните 15 минути на срещата те натикаха именития си съперник в неговото поле, а Едуар Менди на няколко пъти се намеси зрелищно, като единият път дори отрази удар на Брентфорд със своята глава. В края на мача пък Кристиан Норгаард акробатично завърши атака за Брентфорд, но отново Менди с една ръка блокира опита на домакините да стигнат поне до точката.

Така Челси отново е на върха с 19 точки, една повече пред втория Ливърпул, който е с 18. Брентфорд, от своя страна, остана седми със седем пункта по-малко от съботния си съперник.