Челси завърши 0:0 при гостуването на Лестър в мач от последния 38-и кръг на Висшата лига. Въпреки равенството, лондончани завършиха на трето място в крайното класиране.

Първата възможност в срещата се откри пред играчите на Челси в 3-та минута. Рос Баркли отправи опасен удар, но Каспер Шмайхел се намеси чудесно и спаси.

Пред Гонсало Игуаин се откри много добра възможност в 29-та минута, но след удара му топката премина встрани от левия стълб на вратата на Шмайхел.

Лестър организира много добра контраатака в 44-та минута. Джейми Варди и Юри Тилеманс бяха срещу Уилиан, но нападателят на Лестър не разигра добре ситуацията и „лисиците“ пропиляха много добра възможност да поведат в резултата.

Гонсало Игуаин направи невероятен пропуск в първата минута на добавеното време на първата част. Аржентинецът бе изведен на отлична позиция, но ударът му не бе точен.

Юри Тилеманс нанесе хубав удар от въздуха в 48-та минута, но Уили Кабайеро спаси.

Рос Баркли отправи удар от границата на наказателното поле на Лестър, но топката премина встрани от левия стълб на вратата на Шмайхел.

Футболистите на Челси имаха претенции за дузпа в 83-та минута за нарушение срещу Еден Азар, но съдията Антъни Тейлър подмина ситуацията.

Челси завърши на трето място в крайното класиране с актив от 72 точки, а Лестър е девети с 52 точки.

Gulliver/GettyImages
19 снимки