Само за пет години сръбският специалист Славиша Йоканович е на път да измине пътя от Левски до кормилото на един от грандовете в европейския футбол Челси. Според медиите на Острова, той е фаворит да застане начело на лондончани. 

Те преговаряха с италианеца Маурицио Сари за поста, но в крайна сметка двете страни не се разбраха. Така "сините" от Лондон се насочиха към бившия си играч, който се подвизаваше на "Стамфорд Бридж" между 2000 и 2002 г. 

Дори според английски медии, представители на Челси са се срещнали с мениджъра на Йока и са обсъдили вариантите, при които могат да го ангажират. Но сега на преден план стои начинът на предстоящата раздяла с Антонио Конте, на когото ще трябва да се плати неустойка от порядъка на 20 млн. паунда. 

Йоканович си има отбор в Лондон. Той е начело на Фулъм, който изведе до промоция във Висшата лига след епичен плейоф с Астън Вила. Преди години сърбинът класира и Уотфорд за елита, но не получи шанса да води "стършелите" на най-високото ниво в английския футбол.