Голямата звезда на Челси Еден Азар сериозно похвали мениджъра на тима Маурицио Сари. Според белгиеца неговото собствено силно представяне този сезон е заслуга изцяло на италианския тактик.

Бившият наставник на Наполи не се наслаждава на гладък първи сезон в английския футбол, като на няколко пъти изглеждаше на 1-2 грешни стъпки от уволнението. В същото време 28-годишният Азар блести и същевременно отказва да удължи изтичащия си договор. Под ръководството на Сари офанзивният полузащитник прави най-добрия сезон в своя кариера – 19 гола и 12 асистенции до този момент.

„Лесно е да се разбираме един друг със Сари”, коментира Азар пред Би Би Си. „От статистическа гледна точка, това е най-силният ми сезон. Бих искал да подчертая, че това се дължи на факта, че Сари мисли по същия начин, по който и аз го правя по отношение на футбола.”

„Понякога бяхме от губещата страна, но най-важното е, че начинът, по който той иска Челси да играе, съвпада с моето виждане за представянето на отбора. Считам го за фантастичен мениджър. След раздялата с Антонио Конте не ни беше леко. Той дойде тук със собствените си идеи как да играем футбол и мисля, че се справя доста добре. Не е лесно да практикуваш футбола по начина, по който той изисква, но мисля, че започваме да го разбираме. Работим много, защото като треньор той е различен както спрямо Конте, така и по отношение на Жозе Моуриньо”, допълни Азар.