Звездата на Челси Еден Азар предвижда, че борбата за останалите две места в Топ 4 ще е ожесточена до последния съдийски сигнал в 38-ия кръг на Висшата лига. Белгийският плеймейкър коментира пред клубната телевизия надпреварата, потвърждавайки, че Манчестър Сити (74) и Ливърпул (73) са прекалено далеч от техните преследвачи.

В изминалия 30-и кръг Челси направи равенство у дома срещу Уулвърхемптън – 1:1, докато Тотнъм загуби в събота от Саутхемптън с 1:2. Така „шпорите” остават трети с 61 точки, а записалият успех в дербито срещу Манчестър Юнайтед – Арсенал, е четвърти с 60 точки. „Червените дяволи” са пети с 58 точки, а Челси е шести с 57 пункта, но и мач по-малко.

„Очертава се добра борба. Манчестър Сити и Ливърпул са прекалено далеч и остават четири отбора, които ще се борят за две места в четворката. Надпреварата ще е до самия край – имаме девет мача дотогава и трябва да дадем всичко от себе си”, коментира Азар пред телевизията на Челси. Именно той донесе точката за своя тим изминалия кръг, след като бе точен в добавеното от съдията време с удар от средна дистанция.

„Сините” от Лондон играят срещу Евертън идната неделя, а преди това имат мач-реванш в Киев срещу украинския Динамо за Лига Европа. Първата среща завърши с 3:0 за Челси.

„Загубихме от Уулвърхемптън преди три месеца, а мачът с тях се развиваше по същия начин. Направихме куп положения, които не бяха достатъчни за успеха. Хубавото е, че дадохме всичко до края и вкарахме гол. Това е малко щастие за нас след срещата”, допълни още Еден Азар.