Мениджърът на Челси Антонио Конте постави рекорд, след като спечели наградата за треньор на месеца във Висшата лига за трети пореден път.

"Сините" бяха в изключително форма през декември и спечелиха всичките си 6 мача в първенството, записвайки общо 13 поредни успеха в лигата. Лондончани започнаха последния месец на годината с впечатляваща победа на "Етихад" срещу Манчестър Сити, след което се справиха последователно с УБА, Съндърланд, Кристъл Палас, Борнемут и Стоук. Тази серия донесе на Антонио Конте наградата за треньор на месеца, като той се превръща в първия мениджър, който я печели три пъти подред.

Конте счупи рекорд в Премиършип

 

За играч на месеца бе определен нападателят на Манчестър Юнайтед Златан Ибрахимович. 35-годишният швед отбеляза 6 гола през декември и помогна на "червените дяволи" да постигнат 6 поредни победи във Висшата лига, което ги върна в играта за призовите места. Това е първа индивидуална награда за Ибрахимович на Острова, като още вчера той заяви, че е "покорил Англия само за 3 месеца".

Златан бе определен за номер 1 през декември

Награда имаше за още един играч на Юнайтед - Хенрик Мхитарян, който получи приза за гол на месеца за страхотното му попадение с удар "скорпион" във вратата на Съндърланд. 

Голът на Мхитарян е най-добрият за декември