Опорният халф на Челси Неманя Матич показа, че изобщо не е загубил присъствие на духа след привличането на Н'Голо Канте от Лестър Сити. Двамата ще бъдат преки конкуренти за позицията на дефанзивния халф в постройката на мениджъра Антонио Конте, ала сърбинът не смята да дава нищо даром на новия си съотборник.

Именно заради неубедителната форма на Матич „сините“ започнаха да търсят алтернативи в сърцето на полузащитата си. Те разполагат още и с Джон Оби-Микел, ала той по всичко личи не попада в плановете на Конте.

Мнозина очакват сега Канте да е безспорният титуляр, но Матич се е заел доста сериозно с мисията да обори критиците си. „Сигурен съм, че сигурно 100 хиляди футболисти искат да дойдат и да играят за Челси. Винаги има конкуренция, животът на всеки е една борба. Като футболист си готов за това“, коментира Матич.

„Да, стархотно е да имаме Канте – то е добър футболист и съм сигурен, че ще помогне с качествата си. Всички силни играчи са добре дошли в нашия тим. Той е страхотен и ми беше трудно да играя срещу него през миналия сезон. Въпреки всичко аз се радвам, че той избра нас“, допълни сърбинът.