Вратарят на Челси Тибо Куртоа разкри, че играчите в отбора не само се борят, за да спасят сезона на клуба, но също така и за да гарантират собственото си бъдеще в него.

Актуалният шампион на Висшата лига няма загуба, откакто Жозе Моуриньо беше уволнен след ужасяващата серия резултати през първата половина от кампанията. Неговият наследник Гуус Хидинк започна 2016 година уверено с класическа победа 3:0 над Кристъл Палас в без съмнение най-добрият мач на „сините“ дотук.

Куртоа се показа като един от футболистите с трезва оценка на ситуацията, като намекна, че може би всички играчи изпитват несигурност относно съдбата си и искат да се реваншират с изявите си в мачовете.

„Да, разбира се, че се борим за своето бъдеще в клуба. Ние носим своята отговорност. Имахме разбори, на които си казахме същото. Казахме си: „окей, уволниха мениджъра, но ние също сме отговорни за случващото се“. Ние сме длъжни да се стегнем, защото в момента не показваме нивото, което отговаря на марката „Челси“, каза снажният вратар.

„Когато резултатите не са добри, първите критики винаги са към мениджъра. Той обаче не е единственият отговорен – играчите също трябва да поемат част от вината. Ние сме тези, които играят на терена. Разбира се, с новия треньор някои неща се промениха. Може би настройката на част от футболистите се смени. Постигнахме някои добри резултати и показахме добър футбол. Все още сме същият отбор, който през миналия сезон стана шампион“, добави Куртоа.