Крайният защитник на Челси Сесар Аспиликуета похвали своя съотборник Еден Азар, който бавно си възвръща предишната форма, и дори го определи като „ново попълнение“ за клуба.

25-годишният белгиец бе награден за Играч на годината във Висшата лига през миналия сезон, когато бе с основна заслуга за шампионската титла на „сините“. През настоящата кампания обаче приносът му спадна драстично и едва след уволнението на мениджъра Жозе Моуриньо той започна отново да бележи. Съвсем скоро той вкара първия си гол във Висшата лига срещу Нюкасъл, а към него добави и други два за ФА Къп – срещу МК Донс и Манчестър Сити.

„Щом играе по този начин, Еден е като ново попълнение за нас. Той е голям играч и ние имаме нужда от него“, коментира Аспиликуета.

„Сега сме много по-силен отбор, а ако Азар е във вихъра си, имам шанс дори за по-силни резултати. По-добре е той да бъде в най-силната си форма сега, отколкото в началото на кампанията. В края на сезона започваш да се бориш за трофеите и ние ще се опитаме да спечелим двата турнира, в които все още сме в играта“, добави испанецът.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS